[acf field="pre_title"]

Veliki petak sa Aleksandrom Tadić-Cipkom! Samo za TOXIC portal! IDEJE ZA POSNU TRPEZU

[acf field="leeds"]

Pročitajte još

Kod pevačice Aleksandre Tadić zdrava ishrana je baza zdravog života. Ukoliko ste nekada u životu primenjivali određene zdrave navike zarad boljeg osećaja u organizmu, pri tom ne pazeći šta jedete, onda ste sasvim sigurno shvatili kako nedostatak pravilne ishrane ne može baš ništa da nadomesti.

Samo za naš portal Aleksandra nam je otkrila male tajne svoje vitke linije a i ideju šta posni i ukusni sebi spremiti na veliki petak:

-“ U prvim obrocima najbitnije mi je da jedem voće. Kada je jutarnja rutina u pitanju obavezan mi je miks sa kojim započinj dan i pijem ga na prazan stomak:

  1. 1.šargarepe
  2. 2.cvekle
  3. 3.aronije
  4. kasičica kokosovog ulja

Da danas ne bi mnogo razmišljali šta ćete da jedete Aleksandra nam je poklonila par posnih ideja koja će vam postati svakodnevnica:

 

Krem čorba

Potrebno je: 2 krompira; 2 šargarepe; 1 glavica crnog luka; 300 g spanaća; 3 čena belog luka.

Priprema: Povrće stavite u šerpu, nalijte sa vodom i posolite. Kuvajte na tihoj vatri oko sat vremena. Štapnim mikserom izmiksajte povrće. Poslužite sa kockicama suvog hleba.“

Pita sa pirinčem i prazilukom

-„Potrebno: 1 praziluk, 300 kuvanog pirinča, so i biber, kisela voda, pakovanje kora za pitu.

Priprema: Praziluk iseckajte pa izdinstajte na malo vode. Kada se izdinsta dodajte mu kuvan pirinač i začine.

Odvojite jedan list kore za pite, pa je pospite sa nekoliko kapi kisele vode, zatim na nju zgužvajte još jedan list kore za pitu pa ga obilno filujte pirinčem i prazilukom, savijte i stavite u tepsiju. Kada naslažete ostale kore, sve pospite sa kiselom vodom i stavite u rernu da se peče oko 20 minuta na 200 stepeni.“

Rižoto od povrća

Potrebno je: 150 grama graška, 150 grama šargarepe, 150 g kukuruza šećerca, oko 1 šolja belog pirinča, so i biber i svež peršun, kurkuma (po želji).

Priprema: Skuvajte povrće u malo vode pa kada je skoro skuvano dodajte dobro opran pirinač. Pustite neka sve vri oko desetak minuta, a zatim sklonite sa ringle. Dodajte so i biber i svež peršun pa sve promešajte. Kurkumu možete da dodate po želji.“

 

 

Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Povezani članci

Najnoviji članci