[acf field="pre_title"]

Nega kože lica posle 35. godine – saveti za mladalački izgled

[acf field="leeds"]

Pročitajte još

Nega kože lica je izazov u svakom životnom dobu, a naročito kada pređemo trideset petu godinu. Što smo stariji, naročito kada je o ženama reč, naše telo, a posebno lice zahtevaju veću posvećenost i brigu kako bismo što duže zadržali svež, zdrav i mladalački izgled.

Promene počinju posle 30. godine

Kada je u pitanju nega kože lica polovina četrdestih je idealno vreme da joj se posvetimo što više, jer je vrlo verovatno da počinjemo da primećujemo promene koje donose godine.

Posle 35. godine borice su uglavnom primetnije na licu, a posebno u predelu očiju i usana. Sve češće viđamo, ujutru kada ustanemo, natečene, tamne podočnjake, a koža postaje suvlja i sve manje elastična. Pravilna nega kože lica posle 35. godine podrazumeva nekoliko važnih stvari kojih bi, ukoliko želimo da zadržimo mladalački izgled, trebalo da se pridržavamo.

Redovno čišćenje lica

Čišćenje lica posle 35. godine je veoma važno kako bismo se rešili nečistoća, ali i pomogli licu da izgleda svežije. Stručnjaci za negu lica preporučuju za čišćenje micelarnu vodu, posle koje bi trebalo koristiti mleko ili tonik u drugoj fazi skidanja nečistoće sa lica. Kada se završi sa čišćenjem lica, važno je naneti hidrantnu kremu.

Nega kože lica posle 35. godine uključuje redovan piling

Redovan piling lica je veoma važan kada je nega lica posle 35. u pitanju. Na taj način se čisti koža od mrtvih ćelija. Trebalo bi ga primenjivati uveče, pre spavanja, jer se tokom noći koža lica obnavlja. Piling možemo napraviti sami, a najbolje ga je nanositi tri puta nedeljno.

Ukoliko niste alergični na neki od ovih sastojaka jedan od boljih pilinga za kožu lica posle 35. godine je od meda i cimeta. Med i cimet u kombinaciji uklanjanju nečistoće, bakterije i mrtve ćelije sa lica.

Ovakav piling za kožu lica je odličan protiv bubuljica. Potrebno je da pomešate jednu kašičicu cimeta i jednu kašiku meda u maloj činiji i tako napravite pastu. Nanesite na lice čisteći ga kružnim pokretima. Cimet se, kao i med, odlično bori sa upalama i bubuljicama i uklanja tamne fleke i ožiljke sa lica i posvetljuje ih, ali i osvežava izgled kože.

Važno je i unošenje dovoljno vitamina

Vitamini C i E će pomoći u stvaranju kolagena koji je zadužen za elastičnost kože, što je česta pojava posle 35.godine.

Nega kože lica u 4. deceniji i šta bi trebalo izbegavati

Maramice za skidanje šminke često sadrže alkohol, pa ih je poželjno izbegavati. To nije problem kada je mlada koža u pitanja, ali kada je nega lica posle 35. u pitanju, ovakav način skidanja šminke se ne preporučuje.  Vlažnemaramice mogu poremetiti funkciju kože i dovesti do oštećenja i dehidratacije kože.

Izbegavajte dodirivanje lica prljavim rukama

Ovo pravilo važi za kožu svih uzrasta, posebno za negu lica posle 30. Kao što smo rekli, tada je koža lica najosetljivija i veoma je važno pravilno je negovati. Dodirivanjem lica prljavim rukama, bakterije prelaze na lice i ulaze u pore. Na taj način dolazi do nastanka bubuljica i iritacije kože. Pored ovoga, mobilni telefon je često u dodiru sa licem dok telefoniramo. Zbog svega ovoga važno je redovno dezinfikovati i ruke i telefonski aparat.

Telegraf.rs
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Povezani članci

 

Najnoviji članci