[acf field="pre_title"]

OTKRIVAMO! Devet trikova za savršeno svilenkastu kosu!

[acf field="leeds"]

Pročitajte još

Svaka reklama za šampon ima jednu zajedničku stvar: modele sa svilenkastom, ultra glatkom kosom. I dok ste hipnotisani svetlošću koja se odbija sa njihovih negovanih vlasi, osećate kako želja da imate istu takvu kosu raste. Ali, samo jedan šampon za reklame ipak nije dovoljan da biste imali sjajnu svilenkastu kosu.

Može biti mnogo razloga zašto vaša kosa nije tako glatka koliko biste želeli, uključujući nedostatak hidratacije, hormonske promene ili previše agresivnog farbanja, stilizovanja. Da ne zaboravimo sunce, hlor sa bazena, jer – leto je još u jeku. Pa, kako uz sva ta ograničenja postići savršeno svilenkastu kosu?

Spavajte na svilenoj jastučnici
Kutikule kose moraju zatvorene ako želite sjajnu, glatku i svilenku kosu. A ako spavate na pamuku, to se neće dogoditi. Ako želite da sprečite oštećenje kutikule kose dok spavate, razmislite o ulaganju u svilenu jastučnicu.

foto: Envato

 Izbegavajte proizvode koji suše kosu
U zavisnosti od vašeg tipa kose, određeni proizvodi ili sastojci mogu je dodatno isušiti. Izbegavajte sulfate i alkohole, kao i lak za kosu – to će pomoći kosi da zadrži vlagu, bude svilenkasta i meka.

 Pazite čime perete kosu
Od šampona do maske za kosu, imate mnogo mogućnosti da svojoj kosi dodate mekoću pod tušem. Ako želite savršeno svilenaksatu kosu zapečatite kutikulu dok perete kosu. To ćete postići korišćenje šampona i balzama sa hidratantnim sastojcima.

 Isprobajte tretman dubokog kondicioniranja
Za glatku, meku kosu, dobri su tretmani dubokog kondicioniranja. Restorativni tretman za dubinsko kondicioniranje koji koristite svake sedmice definitivno je put za savršeno svilenkastu kosu.

Koristite peškir od mikrovlakana
Regenerator koji koristite pod tušem radi na zaglađivanju vaše kose, ali grubo brisanje kose će poništiti sav trud. Razmislite o peškiru od mikrovlakana koji će apsorbovati vodu bez oštećenja kose.

 Izbegavajte preterano toplotno oblikovanje

Svilenkasto meka kosa je hidratizovana kosa sa zdravom kutikulom. Alati za oblikovanje pomoću toplote isušuju kosu, ostavljajući je grubom i lomljivom. Iz ovih razloga, stručnjaci se slažu: smanjenje toplotnog stilizovanja kad god je to moguće.

 Koristite sredstvo za zaštitu od toplote
Kada morate da stilizujete kosu fenom ili peglom obavezno koristiti zaštitu od toplote.

Foto : Envato.

 Nanesite proizvod koji se ne ispira

Proizvodi koji se ne ispiraju mogu dodati hidrataciju vašoj kosi i nakon pranja. Postoji mnogo vrsta regeneratora koji se ne ispiaju, od kojih je svaki dizajniran da obezbedi vlagu različitim tipovima i teksturama kose.

 Razmislite o tretmanu u salonu
Postoji mnogo rešenja za postizanje glatke kose kod kuće, ali neki ljudi mogu imati koristi od tretmana u salonu, naročito ako im je kosa posebno gruba ili oštećena. Salonski tretmani su takođe korisni ako želite da brzo postignete svilenkasto glatku kosu, jer neki tretmani kod kuće zahtevaju doslednu upotrebu da biste videli potpune rezultate.
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Povezani članci

 

Najnoviji članci