[acf field="pre_title"]

OTKRIVAMO! Trikovi koji retkoj kosi dodaju volumen i punoću!

[acf field="leeds"]

Pročitajte još

Odaberite šampon koji dodaje volumen :

Ako želite da vaša kosa izgleda punije, prva stvar koji biste trebali da promenite su proizovdi za negu. Potražite šampon za kosu koji dodaje volumen, a profesionalni frizreri preporučuju proizvode sa aminokiselinama i peptidima za gustinu.

Umerena količina proizvoda :

Generalno, sve je u redu sa retkom kosom, a uz pravilnu negu, zdravi i gusti pramenovi se mogu postići na prirodan način. I ne samo da je su proizvodi važni, već i njihova količina. Važno je da koristite manje proizvoda na retkoj kosi jer previše proizvoda može da je optereti i smanji njen volumen.

Oprezno sa uljima i serumima :

Pre nego što se odlučite za proizvode koji obećavaju gustinu i rast kose, imajte na umu da su potrebni meseci i meseci pre nego što primetite rezultate. Do tada će verovatno samo “slepiti” pramenove, a kosu učiniti vizuelno još ređom.

Foto : envato

Međutim, neka esencijalna ulja, kao što je ulje ruzmarina, dobro su istražena od strane naučnika, a korisnici su potvrdili efekat. Kako biste postigli primetne rezultate u sprečavanju gubitka kose, neki proizvod primenjuju na temenu čak dva puta dnevno. Drugi preporučuju ređe pranje kose kako biste je ostavili zasićenu prirodnim uljima koje proizvodi telo.

Vizuelno gusta kosa uz pomoć frizure :

Šišanje dugih pramenova može biti izazovno, naročito ako je vašoj kosi potrebno vreme da ponovo izraste. Međutim, profesionalni frizeri ističu da kratke frizure dodaju volumen i gustinu retkoj kosi. Piksi ili bob učiniće da vaša kosa izgleda voluminoznije.

Vizuelno gusta kosa sa stepenastom frizurom :

Stepenovi mogu dodati volumen pramenovima, stvarajući iluziju guste kose. Međutim, neki frizeri ipak apeluju na svoje klijente sa tankom kosom da se drže ujednačene dužine, brinući da kosa izgleda previše tanko zbog stepenova. Kao kompromis, stepenasta frizura sa dugim pramenovima može biti rešenje. Ta opcija zadržava postojeću gustinu kose, ali ipak omogućava njeno kretanje što je vizuelno čini punijom.

Vodite računa o ishrani :

Neki stručnjaci preporučuju da jedete više proteina. Kao što znate, kosa je uglavnom sačinjena od proteina koji se zove keratin, a koji možete videti među sastojcima na bočicama šampona koji obećavaju da jačaju vaše pramenove. Međutim, prema rečima stručnjaka, unos proteina takođe može da poveća prirodnu gustinu kose.

 

 

lepotaizdravlje.rs
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Povezani članci

 

Najnoviji članci