[acf field="pre_title"]

Musaka od tikvica i krompira

[acf field="leeds"]

Pročitajte još

Milijana Šarac
Milijana Šarachttp://www.stepup-nutrition.com/
Spec. struk. nutricionista dijetetičar

Potrebni sastojci:

150gr tikvica
80gr krompira
100gr mlevenog mesa (junetina ili piletina)
50ml jogurta
Musaka od tikvica i krompira50gr crnog luka
Jaje 1 kom
Začini

Način pripreme

Povrće dobro oprati i očistiti, a onda iseckati na
kolutove ili kockice. Crni luk dinstati sa začinima.
Kada luk bude potpuno mekan, ispasirati ga. Nakon toga dodati meso i dinstati još 15 minuta.
Povrće začiniti začinima po ukusu (beli luk u prahu, biber, aleva paprika,
so, mešavina suvih začina). U vatrostalnu posudu složiti
red povrća, red mesa, pa opet red povrća. Nakon što povrće
omekša odnosno bude kuvano, preliti musaku sa mešavinom jaja
i jogurta i vratiti u rernu na još 6-7 minuta

Ovaj obrok preporučuje se deci i odraslima za ručak.

Autor: Milijana Šarac spec. struk. nutricionista dijetetičar

Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Milijana Šarac
Milijana Šarachttp://www.stepup-nutrition.com/
Spec. struk. nutricionista dijetetičar

Povezani članci

Najnoviji članci