Potrebni sastojci:
150gr tikvica
80gr krompira
100gr mlevenog mesa (junetina ili piletina)
50ml jogurta
50gr crnog luka
Jaje 1 kom
Začini
Način pripreme
Povrće dobro oprati i očistiti, a onda iseckati na
kolutove ili kockice. Crni luk dinstati sa začinima.
Kada luk bude potpuno mekan, ispasirati ga. Nakon toga dodati meso i dinstati još 15 minuta.
Povrće začiniti začinima po ukusu (beli luk u prahu, biber, aleva paprika,
so, mešavina suvih začina). U vatrostalnu posudu složiti
red povrća, red mesa, pa opet red povrća. Nakon što povrće
omekša odnosno bude kuvano, preliti musaku sa mešavinom jaja
i jogurta i vratiti u rernu na još 6-7 minuta
Ovaj obrok preporučuje se deci i odraslima za ručak.
Autor: Milijana Šarac spec. struk. nutricionista dijetetičar