Kako naš najpoznatiji glumac započinje dan, šta sprema za romantičnu večeru, a šta kada dolazi društvo, mnogi bi voleli da znaju, a na jedno od ovih pitanja smo konačno dobili odgovor.
Naime, preukusno jelo koje rado sprema svojim prijateljima su pileća krilca, a recept Miloša Bikovića vam prenosimo u celosti.
Naime, brz tempo života često nam ne ostavlja mnogo vremena za kuvanje, a recept Miloša Bikovića, osim što se lako priprema, neverovatno je ukusan.
Sastojci
Krilca (oko 10 komada), ulje, začin, soja sos, med, sirće, biber, malo susama, mlevena čili papričica, kupus, paprika, crveni luk, praziluk i šargarepa.
Za dresing za salatu
Beli luk, malo maslinovog ulja, soja sos i sok od pomorandže
Recept Miloša Bikovića se lako priprema
Nauljite krilca u posudi, začinite, pa promešajte rukama. Poređajte krilca u pleh preko papira za pečenje. Stavite u rernu na oko sat i po vremena, na temperaturu od 160 stepeni.
Dok se meso peče, napravite sos. Dodajte 2 dl balzamiko sirćeta, 3 kašike meda, kašičicu čilija i bibera i soja sos. Možete dodati i malo vode kako bi se sos bolje umešao.
Kuvajte u šerpi dok ne dobijete homogenu smesu. Povremeno mešajte dok se sos ne zgusne. U međuvremenu napravite salatu.
Operite, oljuštite i narendajte kupus i šargarepu, zelenu i crvenu papriku isecite na tračice, a praziluk i crni luk na kolutiće.
Ubacite sve sastojke u činiju i pripremite dresing za salatu. Pomešajte sok od pomorandže, malo soja sosa i maslinovog ulja, kao i 1 čen belog luka.
Kada se sos ukuvao i dobio željenu gustinu, izvadite krilca iz rerne, premažite ih sosom i pospite susamom. Vratite krilca u rernu još 10 minuta da se dodatno zapeku.
Služite ovako ukusnu zakusku sa salatom koju ste prethodno prelili dresingom. Uživajte!
Toxic.rs\ Gloria. rs