[acf field="pre_title"]

RECEPT ZA SLADOLED TORTU! Poslastica koja će vas rashladiti i zasladiti na pravi način!

[acf field="leeds"]

Pročitajte još

Sladoled torta mnogima je bila omiljena poslastica iz detinjstva, a naše bake i mame pripremale su je za posebne prilike. Ukoliko tražite poslasticu kojom ćete obradovati vaše ukućane, kremsta i ukusna Sladoled torta je pravo rešenje.

Sastojci:

Za kore:

15 belanaca
15 kašika šećera
12 kašika brašna
3 kašičice praška za pecivo
300 ml mleka
Za fil:

15 žumanaca
250 g šećera u prahu
250 g maslaca
100 g margarina
3 kesice vanilin šećera
I još:

100 g šlag krema od vanile
200 ml mleka

Foto : Envato

Priprema:

5 belanaca umutiti sa 5 kašika šećera u čvrst sneg. Dodati 4 kašike brašna i 1 kašičicu praška za pecivo. Lagano izmešati varjačom i sipati u pleh (35×25), podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C. Pečenu i malo prohlađenu koru staviti na tacnu i preliti je sa 100 ml hladnog mleka. Na isti način napraviti još dve kore.

Žumanca dobro umutiti sa 150 g prah šećera i vanilin šećerom, sipati u šerpu i kuvati na pari oko 20 minuta uz neprestano mešanje, da se zgusne. Ostaviti da se dobro ohladi. Maslac, margarin i 100 g prah šećera umutiti pa te dve mase izmešati. Na tacnu staviti koru, preko fil (trećinu ukupne količine), opet koru pa fil…3 kore, 3 reda fila. Umutiti šlag sa mlekom i ukrasiti tortu.

Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Povezani članci

Najnoviji članci