[acf field="pre_title"]

Kako do svilenkaste kože? Toxic ima rešenje za Vas!

[acf field="leeds"]

Pročitajte još

Iako svi sanjamo o svilenkasto glatkoj koži, postoji niz faktora, poput uticaja okoline i naših navika, koji mogu sprečiti postizanje ovog cilja. Međutim, postoji nekoliko jednostavnih načina da postignete glatku kožu, bilo da se radi o licu, rukama, nogama ili stopalima.

Pre nego što se pozabavimo tim načinima, važno je razumeti zašto je naša koža uopšte gruba i ispucala. Dermatolozi ukazuju na brojne uzroke, uključujući oštećenu barijeru kože, grubo trljanje kože, keratozu pilaris, hronično izlaganje vodi ili iritansima. Čak i sastojci u vašim proizvodima za negu kože mogu doprineti gruboj, suvoj koži. Stoga je važno izbegavati potencijalno iritantne sastojke poput denaturisanog alkohola. Piling je bitan korak u rutini nege kože, ali prekomerna upotreba hemijskih pilinga može dovesti do crvenila i na kraju do grube kože.

Nedostatak zaštite od sunca takođe može dovesti do grube kože. Produžena izloženost UVA zračenju oštećuje vlakna kolagena u koži, što može dovesti do suve, grube i ispucane kože. Slično tome, niska vlažnost vazduha i hladni suvi vetrovi takođe mogu uticati na kožu i doprineti njenoj grubosti.

Kako biste se rešili grube kože, preporučuje se korišćenje kreme sa hijaluronom. Važno je napomenuti da ne svi hidratanti imaju iste efekte, stoga je bitno izabrati kremu koja odgovara vašim potrebama i načinu života. Ukoliko je vaša koža jako suva i trenutna krema za hidrataciju nije dovoljna, preporučuje se upotreba seruma ili ulja koje prodire dublje u kožu i obezbeđuje dodatnu hidrataciju. Nije nužno da birate najskuplje ili najpopularnije kreme, već pravu mešavinu koja odgovara vašoj koži. Sastojci poput ceramida i skvalana su odlični zamene lipida, dok hijaluron i glicerin privlače i zadržavaju vodu u koži. Bez obzira na kombinaciju koju odaberete, važno je da korišćenje hijalurona bude obavezno.

Ukoliko imate suvu kožu, preskočite proizvode na bazi pene ili gela i umesto toga koristite kremaste formulacije sa mešavinom hidratantnih sastojaka kako biste obnovili kožu

Preuzeto sa https://www.lepotaizdravlje.rs/
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Povezani članci

 

Najnoviji članci