[acf field="pre_title"]

Trodnevni muzički spektakl za pamćenje: U Trebinju održan Festival „Najlepši grad, najljepša pjesma“

[acf field="leeds"]

Pročitajte još

Martinović Miloš
Martinović Miloš
Novinar Toxic TV

Prvi Festival narodne muzike „Najlepši grad, najljepša pjesma“,održan je u Trebinju u Gradu sunca od 20. do 22. avgusta. Sudeći po reakcijama publike, ali i muzičara učesnika, ovaj trodnevni spektakl dugo će se pamtiti, a organizatori već za narednu godinu najavljuju još bolji i sadržajniji festival sa mnogim novitetima.

Festival u Trebinju

Prve večeri festivala nastupilo je 20 izvođača, koji su pjevali hitove legendi narodne muzike, a uz pratnju nezaobilaznog orkestra Aleksandra Ace Sofronijevića. Sofronijević kaže da su se pri izboru kandidata, koji su izvodili najljepše narodne pjesme poštovali strogi kriterijumi. Zato i ne čudi što je publika imala priliku da uživa u vrhunskim interpretacijama mladih muzičara.

– Neke kolege kada su vidjeli o kako se ozbiljnom festivalu radi, otkazali su svoje nastupe da bi pjevali u Trebinju. Glavni kriterijum pri izvoru izvođača bio je da kandidat dobro pjeva i da tu pjesmu koju smo mu odabrali može na sceni da iznese na najljepši način – rekao je Sofronijević.

Osim 20 kandidata, prve večeri festivala nezaboravan koncert održao je Haris Džinović. S obzirom da mu je majka iz Trebinja, u ovom gradu, kaže izuzetno se lijepo osjeća, pa ga je zato susret sa trebinjskom publikom posebno radovao. Ovakvi festivali, kaže, dobra su prilika za mlade pjevače koji tek grade svoje karijere.

– Mislim da je Festival narodne muzike sigurno nešto što će iznjedriti nove mlade talente, koji će se dobro baviti muzikom. Ovakvi festivali su od velikog kulturološkog značaja – kazao nam je Haris.

Drugo veče festivala bilo je rezervisano za novih 20 izvođača najljepših, nezaboravnih hitova narodne muzike, a nakon njihovog nastupa dlanove i srca publike posebno je zagrijao Željko Samardžić. Ovaj rođeni Hercegovac, nije krio oduševljenje zbog susreta sa Trebinjem i starim prijateljima. Festival „Najlepši grad, najljepša pjesma“ opravdao je, kaže, očekivanja, a mladi pjevači dobili su priliku da pokažu šta znaju.

Željko Samardžić

– Čuo sam neke od izvođača. Odlični, talentovani ljudi sa energijom,  koji divno pjevaju. Posebno kada se to sve spoji sa Sofrinim orkestrom, to je divna priča. Festivali su značajni za mlade pjevače, koji žele da pokažu svoje sposobnosti i kvalitete – rekao je Željko.

Koncertom za prijatelje splitskog sastava „Trio gušt“ završen je prvi Festival narodne muzike „Najlepši grad, najljepša pjesma“. Dalmatinci su oduševili publiku originalnim izvedbama brojnih pjesama različitih muzičkih žanrova.

Ređali su se hitovi Olivera Dragojevića, Severine, Tome Zdravkovića, Petra Graša, Miroslava Ilića i mnogih drugih.

Raspjevana publika nije štedjela ni glas, ni dlanove, a nakon završetka koncerta Splićani su se dva puta vraćali na bis.

Nema sumnje da je prvi Festival narodne muzike u Trebinju “Najlepši grad, najljepša pjesma” opravdao očekivanja i učesnika i publike. Do narednog festivala, pričaće se o najljepšim utiscima sa ovog spektakularnog muzičkog događaja, koji je organizovala “Adria Jadran” medijska grupa u saradnji sa Radiom S, a pod pokroviteljstvom Telekoma Srbija.
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Martinović Miloš
Martinović Miloš
Novinar Toxic TV

Povezani članci

 

Najnoviji članci