[acf field="pre_title"]

Kako da sprečite NADUTOST! Nekoliko saveta zbog kojih organizam bolje funkcioniše

[acf field="leeds"]

Pročitajte još

Pre svega, najvažniji uzrok su visoke temperature. Usled prekomernog isparavanja vlage tokom leta, telo pokušava da zadrži vodu, a odliv krvi u srce kroz vene se usporava i tu nastaje takozvana “stagnacija” tečnosti. Drugim rečima, formira se edem. U nogama je oticanje još izraženije jer je brzina i intezitet protoka krvi u njima niži.

Osim toga, drugi važan faktor koji izaziva naduvenost lica je nedovoljan unos proteina. Prepoznaćete ga po kesicama ispod očiju usled oticanja. Međutim, kakve veze imaju proteini? Činjenica je da su vrlo važan deo našeg organizma. U stanju su da privuku vodu i zadrže je u telu. Leti, zbog vrućina, ako ne konzumirate dovoljno proteina, rezultat može biti oticanje, koje je tokom visokih temperatura posebno izraženo.

Foto Envato

Kako sprečiti i ublažiti naduvenost lica?
Ako nemate nikakvih problema sa kardiovaskularnim sistemom i bubrezima, odgovor je sasvim očigledan. Popijte neophodnu količinu tečnosti (oko 2l), uspostavite ishranu sa dovoljno vlakana i proteina (0,8g na 1kg telesne težine). Na ovaj način ćete sprečiti da dođe do oticanja lica.

Takođe, previše uljane i guste teksture proizvoda za negu lica mogu izazvati dodatnu naduvenost lica i formiranje kesica ispod očiju. Potražite laganije teksutre na bazi vode, bar u letnjem periodu kada je rizik od edema najveći.

Neki gel-kreme i maske za očnu regiju imaju osvežavajući efekat, rashlađuju, pomažu u smanjenju otoka i ujednačavaju ten. Dobro poznati trik sa hladnom kašikom može biti od pomoći.

 

lepotaizdravlje.rs
Najnovije vesti na email-u

Budite informisani o najnovijim emisijama, premijerama i najzanimljivijim vestima na Toxic TV kanalu

Povezani članci

 

Najnoviji članci